کد خبر: 25672
تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۵:۲۷
ماه رمضان و زن

ماه رمضان که از راه می‌رسد، خیلی از خانم‌های ایرانی با کلی برنامه‌ریزی و انرژی وارد این ماه می‌شوند، اما انگار از شب اول همه چیز دست‌به‌دست هم می‌دهد تا نظم همیشگی زندگی به هم بریزد. سفره‌های افطار، مهمانی‌های خانوادگی، تهیه سحر و از طرفی عبادت و مهمانی‌های خدا، گاهی آن‌قدر روی دوش یک زن سنگینی می‌کند که لذت این ماه را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

به گزارش پایگاه خبری پیام خانواده؛ یک سری ترفندهای زنانه هست که اگر بلد باشید، می‌توانید نه فقط رمضان که بعد از آن را هم بدون خستگی مفرط و با کلی انرژی سپری کنید. ماه مبارک رمضان فرضت خوبی است برای اینکه به اعمال عبادی خود زمان خوبی اختصاص دهیم اما گاهی اوقات برای یک خانم خانه این زمان کم می‌آید یا اصلاً یافت نمی‌شود. آمارها که می‌گویند زنان در سراسر دنیا روزانه ۱۲.۵ میلیارد ساعت را صرف کارهای خانه و مراقبت از خانواده می‌کنند، در ماه رمضان این رقم در خانه‌های ایرانی حدود دوبرابر می‌شود. این وسط خیلی از خانم‌ها مثل زهرا که علاوه بر کودک دو ساله‌اش، مادر دو بچه‌مدرسه‌ای هم هستند که از هفته‌ها قبل برای یک ماه روزه‌داری برنامه می‌ریزند، اما وقتی ماه می‌آید، انگار همه چیز از کنترل خارج می‌شود. زهرا که در اردبیل زندگی می‌کند اما دغدغه‌اش با یک خانم تهرانی یکی است، می‌گوید: «برای مهمانی افطارم باید برای ۲۵ نفر مهمان غذا درست کنم. ازیک‌طرف مهمان‌ها سبزی‌پلو با مرغ می‌خواهند، از طرف دیگر بچه‌های خودم ماکارونی و کتلت دوست دارند و چون پسرم روزه‌ اولی است دوست دارم غذای سفره باب میلش باشد تا روزه‌داری برایش راحت‌تر باشد. این وسط باید جوری برنامه بریزم که هم دل مهمان خوش باشد، هم بچه‌ها گرسنه نمانند.»

وقتی برنامه عادی زندگی به هم می‌ریزد

زهرا تعریف می‌کند که قبل از رمضان بچه‌ها صبح‌ها ساعت ۶ باید بیدار می‌شدند و او هم زود می‌خوابید. اما حالا اوضاع فرق کرده: «قبل از غروب که می‌رسم خانه، کلی کار دارم. تا صبح مشغولم و بعد تازه باید بچه‌ها را بیدار کنم و به مدرسه ببرمشان.»

بعد از چند روز، کم‌کم اوضاع روبه‌راه می‌شود. اوایلش سخت است. ساعت کار اداره‌ها فرق می‌کند، مغازه‌ها موقعی باز و بسته می‌شوند. ولی کم‌کم آدم یاد می‌گیرد. من الان همه زمان‌ها را یادداشت می‌کنم و می‌دانم کی باید کارهایم را بکنم که نه معطل بمانم، نه چیزهایی که لازم دارم را از دست بدهم. بالاخره رمضان هم مثل هر زمان دیگری یک‌روال جدیدی دارد که آدم بهش عادت می‌کند.»

قهر دوستانه با فضای مجازی

شکوفه که ساکن یزد است اما یک راهکار جالب دیگر دارد. او مادر چهار بچه است و می‌گوید باید مراقب باشیم وقتمان کجا می‌رود. خودش اعتراف می‌کند که قبل از رمضان روزی ۴ ساعت در شبکه‌های اجتماعی بوده است. برای همین یک تصمیم اساسی گرفته: «گفتم این یک ماه را مهمان خدا هستم، بی‌خیال همه چیز می‌شوم. به دوستانم گفتم که تا آخر ماه نیستم، حتی سریال هم نگاه نمی‌کنم. چون می‌خواهم وقتی مهمانی می‌روم، کنار خانواده باشم، نه گوشی به دست. می‌خواهم وقتی نماز می‌خوانم، دلخوش باشم، نه اینکه به این فکر کنم چه پستی را ببینم یا نگاه نکنم. به نظرم این یک‌جور تمرین اراده است. هرکس از پس این ماه بربیاید، بعد از آن خیلی منظم‌تر می‌شود.»

چند ترفند زنانه برای فرار از آشفتگی رمضان

بیایید کمی پای صحبت کارشناس‌ها بنشینیم. آنها می‌گویند اولین قدم برای اینکه در رمضان کلافه نشوید، این است که قبول کنید برنامه‌ها تغییر کرده و باید خودتان را با شرایط جدید هماهنگ کنید.-کارهای سنگین فکری را بگذارید برای بعد از سحر که انرژی بیشتری دارید.-کارهای سبک خانه را بگذارید برای بعد از افطار و مهم‌تر از همه، از بقیه اعضای خانواده هم کمک بخواهید.

یک تحقیق معتبر نشان داده که هر چقدر اعضای خانواده در کارهای خانه بیشتر مشارکت کنند، استرس زن خانه کمتر می‌شود. پس بد نیست این ماه، همسر و بچه‌ها هم پای‌کار بیایند.

مدیریت آشپزی به سبک یک زنلیلا یک مشاور و مربی خانه‌داری که ایرانی‌ها را خوب می‌شناسد، معتقد است راز موفقیت آشپزی یک خانم ایرانی در ماه رمضان، در فریزرش نهفته است! او می‌گوید: «اضافه‌بار انتخاب» همان چیزی است که خانم‌ها را خسته می‌کند. وقتی در برابر فریزر می‌ایستید و نمی‌دانید چه بپزید، این استرس انرژی شما را می‌گیرد. راه‌حل چیست؟ از قبل آماده کنید. لیلا پیشنهادهای طلایی برای پر کردن فریزر دارد:

مرغ‌ها را هر جور دوست دارید (کبابی یا سوخاری) مزه‌دار کنید و لابه‌لای نایلکس بچینید. هر وقت لازم شد یکی‌شان را درمی‌آورید و می‌پزید.

کوفته گوشت (کوفته قلقلی) چرخ‌کرده را مزه‌دار کنید. نصفش را به شکل گلوله‌های کوچک برای کله‌گنجشکی، نصف دیگر را به شکل کوفته‌های دراز برای قراردادن در سینی فر یا ماهیتابه (کباب تابه‌ای) بگذارید.

مواد گوشتی کاربرد زیادی دارد، هم برای ماکارونی و لازانیا و.. هم برای غذاهایی مثل عدس‌پلو و لوبیاپلو و ...کار را تسهیل می‌کند. بسته‌های مواد گوشتی را بچینید و فریز کنید. نزدیک افطار که گرسنه‌اید، فقط یک ساعت نیاز دارید که آن را از فریزر درآورید و در فر یا تابه بگذارید، تا بپزد. گوشت مرغ خیلی خرد شده را در نایلکس‌های جداگانه بریزید. هر وقت غذایی برای سحری نداشتید، یک بسته را در تابه می‌اندازید و کلی از زمان جلو میفتید.

رمضان را به کام خودتان شیرین کنید

لیلا می‌گوید این آماده‌سازی‌های از قبل، نه‌تنها اتلاف وقت و انرژی شما را کم می‌کند، بلکه اعصابتان را هم خرد نمی‌کند. وقتی افطار یا سحر فرصت یا انرژی بالایی برای ایستادن پای گاز ندارید و یا کاری پیش‌بینی نشده پیش می‌آید، استرس ندارید که غذا چه درست کنید. از قبل همه چیز آماده است. خلاصه که این ماه، ماه مهمانی خداست. بگذارید با برنامه‌ریزی درست، طوری از این ماه لذت ببریم که بعد از تمام‌شدنش، دلمان برای لحظات نابش تنگ شود، نه اینکه از خستگی نفس کم آورده باشیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 1 =

آخرین‌ها